Vă reamintim că se mai pot obține certificate pentru situații de urgență de pe Platforma Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri doar până joi, 14 mai, când se va ridica starea de urgență. Prin urmare avem rugămintea să ne comunicați în cursul zilei de astăzi, opțiunea dvs, si să transmiteti documentele contabile pentru luna aprilie pentru înregistrarea veniturilor  și a încasărilor.

Vă reamintim condițiile de obținere:

  • Tip 1 (albastru) – eliberat pentru orice operator economic care intra in incidența stării de urgență, conform Ordonanțelor militare 1,2 și 3 din 2020 și care a întrerupt total sau parțial activitatea, ca urmare a efectelor deciziilor emise, în perioada stării de urgență decretate;
  • Tip 2 (galben) – eliberat pentru orice operator economic care a înregistrat reducerea încasărilor sau veniturilor cu minim 25% în luna martie 2020 prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie 2020.

În cazul certificatului de tip 2, daca nu ați îndeplinit condiția de diminuare cu 25% a veniturilor sau a încasărilor în luna martie, însă s-a îndeplinit condiția în luna aprilie, se poate solicita certificat de tip 1, cu justificarea ulterioară prin documente justificative contabile.