Începând cu 01.03.2022, pentru societățile de tip PFA (persoanele fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent) colaborarea cu ANAF se va face exclusiv prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV). În acest sens, documentele emise pe persoană fizică nu se vor mai putea transmite prin poștă la domiciliul din buletin, ci se vor regăsi doar pe contul de SPV al contribuabililor.

Pentru a putea intra în posesia acestora este necesar să dețineți un cont pe platforma Spațiul Privat Virtual de la ANAF sau să vă creați unul până la începutul lunii martie. Înregistrarea se va face cu CNP-ul dumneavoastră.

Spațiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, aflat pe serverele Ministerului Finanțelor Publice/Agenției Naționale de Administrare Fiscală, ce poate fi accesibil în permanență și care vă oferă acces la informații cu privire la obligațiile fiscale, vă dă posibilitatea de a primi acte administrativ fiscale și alte documente de interes.

În caz contrar, vor exista anumite riscuri pentru neînregistrarea în SPV precum:
Ø nu vor fi luate în considerare cererile sau alte documente transmise în format electronic;
Ø prescrierea unui drept;
Ø pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscală;
Ø apariţia unor amenzi.

Pentru a vă ușura tot procesul de lucru cu ANAF, consilierii noștri specializați vă pot ajuta în procesul de deschidere a contului de Spațiu Privat Virtual, onorariul acestui serviciu fiind de 150 lei fără TVA.

Este un moment în care informația și adaptarea rapidă la modificările legislative pot face diferența în ceea ce privește continuitatea/reconfigurarea/sănătatea afacerii dvs. Astfel, sperăm că informația transmisă de către consultanții noștri să vă ajute în luarea celor mai bune decizii.

Pentru mai multe informații sau pentru a înainta procesul de deschidere a contului de SPV, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail: consultanta@expertmind.ro sau la numărul de telefon 0754.208.099