Iti dam siguranta de care ai nevoie!

RECUPERARE CREANTE

Recuperari creante

Ai un contract care nu a fost respectat sau facturi scadente si neachitate? Exista solutii si una e colaborarea cu noi! Serviciul nostru de recuperare a creantelor determina debitorii sa iti plateasca datoriile restante, cu dobanzile, majorarile si penalitatile aferente.

Putem oricand vorbi despre experienta noastra vast in recuperarea sumelor neincasate si te sfatuim sa nu stai cu banii blocati. Apeleaza la EXPERT MIND pentru recuperarea datoriilor restante si a creantelor.

Nu percepem onorariu de recuperare a creantei, ci doar o taxa de 300 lei + tva  pentru studierea dosarului. Onorariul de succes, sub forma procentuala din valoarea creantei, se va achita numai dupa si daca se recupereaza sumele restante.

Prudenta in afaceri este esentiala, astfel ca, in cazul incheierii unui acord de colaborare cu noi, poti stipula in contractele incheiate cu viitorii parteneri de afaceri o clauza potrivit careia acestia vor suporta, in cazul nerespectarii contractului, onorariul cabinetului nostru aferent recuperarii eventualelor creante.

Astfel, serviciile noastre sunt platite direct de catre debitor, fara a fi micsorata suma pe care o ai de recuperat.

CALCULATOR RECUPERARE CREANTE

Pentru calcularea comisionului de succes, poti folosi calculatorul pentru recuperarea creantelor, urmand pasii sai simpli: completeaza doar suma datorata si perioada scadentei.

 

Creanta/Debit (lei):

Scadenta:

Potrivit legii romane, in cazul in care un debitor nu si-a platit datoria la data cand aceasta a devenit scadenta, creditorul sau poate initia o procedura in fata instantei pentru recuperarea creantei sale, in termenul de prescriptie de trei ani.

Procedurile pe care le poate initia creditorul sunt urmatoarele:

  • Procedura prevazuta de dreptul comun in materie
  • Proceduri urgente: Somatia de plata (O.G. nr.5/2001) si Ordonanta de plata (O.U.G. nr.119/2007)
  • Procedura insolventei (Legea nr.85/2006)

TARIFE

  • Taxa de timbru, timbru judiciar si redactare acte in cazul somatiilor de plata = 180 RON
  • Taxa de timbru, timbru judiciar si redactare acte in cazul firmelor debitoare aflate in faliment/dizolvare = 300 RON
  • La sfarsit, comisionul EXCLUSIV de succes din valoarea recuperata. Pentru calcul, poti folosi calculatorul de mai sus, completand suma datorata si perioada scadentei.

SERVICII

  • Consultanta juridica cu privire la modalitatile de recuperare a creantelor, analiza creantei, evaluarea sanselor de recuperare, alegerea strategiei de abordare a recuperarii, evaluarea costurilor de recuperare
  • Asistenta juridica de specialitate constand in redactarea de notificari, acorduri de esalonare a datoriilor, cereri de chemare in judecata, reprezentare in fata instantelor de judecata si in faza de executare silita

In functie de documentele furnizare este posibil sa fie solicitate si alte inscrisuri sau dovezi necesare solutionarii cauzei.

Dupa studierea actelor pot aprecia daca se poate merge pe o procedura rapida de recuperare a creantelor la care vom folosi ca proba doar inscrisuri (in acest caz taxa de timbru este de 200 lei pe dosar) sau este necesara o cerere mai complexa – actiune in pretentii ce presupune si un probatoriu mai amplu (caz in care taxa de timbru este stabilita la valoarea debitului).