Iti dam siguranta de care ai nevoie!

INFIINTARE FIRMA ONLINE

Beneficiar real

Când trebuie să depui Declarația de Beneficiar REAL?

  1. Când te înființezi;
  2. Când intervii cu modificări referitoare la datele de identificare a beneficiarilor reali (transmiterea părților sociale, schimbarea asociaților/administratorilor) în cadrul societății;
  3. Anual, în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare pentru anul precedent, începând din 2022, această declarație va fi depusă anual DOAR de către firmele care au în acționariat entități stabilite în țări cu risc de spălare a banilor, lista acestor entități urmând să fie publicată pe site-ul oficial al ONPCSB, după intrarea în vigoare a legii.

 

Care este procedura?

Se întocmește un dosar distinct care se înaintează către Oficiul Național al Registrul Comerțului sau către Ministerul Justiției* (pentru ONG)

De ce să colaborăm?

Noi avem soluția rapidă și eficientă pentru tine, astfel încât TU să câștigi TIMP, excluzând riscul unei amenzi de la 5.000 la 10.000 lei și dizolvarea societății.

Care sunt avantajele?

Vei continua desfășurarea activității economice în legalitate și eviti amenzile și consecințele nedepunerii.

Cât durează?

Minimum 3 zile lucrătoare, totul în format digital, 100% ONLINE.

Ce trebuie să faci?

Să ne scrii pe email: Iași –  juridic.is@expertmind.ro 

București – juridic.b@expertmind.ro

Whatsapp: Iași –  0746 080 683, București – 0752 078 774.

Cât costă? 200 lei 175 lei*

 

Principala modificare

Începând din 2022, această declarație va fi depusă ANUAL doar de către firmele care au în acționariat entități stabilite în țări cu risc de spălare a banilor, lista acestor entități urmând să fie publicată pe site-ul oficial al ONPCSB, după intrarea în vigoare a legii.

Noua modificare din documentul de lege menționează că: „(…) persoanele juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului, care au în structura acţionariatului entități înmatriculate/înregistrate şi/sau care au sediul fiscal în jurisdicţii necooperante din punct de vedere fiscal şi/sau în jurisdicţii cu grad înalt de risc de spălare a banilor şi/sau finanţare a terorismului şi/sau în jurisdicţii aflate sub monitorizarea organismelor internaţionale relevante, pentru risc de spălare a banilor/finanţare a terorismului, depun anual o declaraţie privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali al societăților, în termen de 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale”

De asemenea, noul proiect de lege privind documentul de Beneficiar Real, prelungește automat și termenul obișnuit de depunere de 15 zile, de la aprobarea situațiilor financiare pentru anul 2022, cu o ulterioară amânare în anumite situații excepționale precum contextul pandemiei de COVID-19. 

Un astfel de exemplu este cel al menținerii stării de alertă timp de 90 de zile de la data inițială anunțată pentru încetarea acesteia, iar ulterior după încheierea acesteia, se poate reveni la termenul normal de 15 zile de la aprobarea bilanțurilor.

Acte necesare:

  • copie CUI;
  • copie CI administratori și asociați;
  • copie act constitutiv.

Pentru a depune declarația vă rugăm urmați pașii de mai jos:

Pas 1. Transmite-ne documentele solicitate pe e-mail împreuna cu solicitarea de depunere.

Pas 2. Noi întocmim documentația cu garanția respectării condițiilor impuse de ONRC și de legiuitor și v-o transmitem spre semnare, fără să fie necesar să vă deplasați la biroul nostru. Dumneavoastră veți semna documentele și ni le veți transmite prin mijloace electronice/digitale.

Pas 3. Noi vom depune dosarul la Registrul Comerțului și vă vom transmite numărul de înregistrare al declarației în Registrul Central al Beneficiarilor Reali.

CONTACTAȚI-NE ACUM! Procedura 100% ONLINE, oriunde în ROMÂNIA.