Iti dam siguranta de care ai nevoie!

AVIZE SI AUTORIZATII

AVIZE, AUTORIZATII, PUNCTE DE VEDERE, INREGISTRARE MARCA
(Primarie, Mediu, DSP/DSVSA, AJPIS)

Obtinerea de avize, puncte de vedere si certificate sau autorizatii poate fi o experienta complicata si neplacuta, avand in vedere ca implica timp pentru statul la ghisee, completarea de formulare si drumuri nesfarsite. Evitati aceste situatii stresante prin colaborarea cu departamentul nostru juridic.

Grupul EXPERT MIND te ajuta sa functionezi legal si corect fara sa pierzi timp si fara batai de cap. Specialistii nostri se vor ocupa de obtinerea documentatiei si de intregul parcurs al dosarului in cel mai scurt timp. O echipa de profesionisti preia cererea si stie exact ce formulare sa completeze, unde sa le depuna, cat sa astepte pana la emiterea avizelor, certificatelor sau autorizatiilor.

Cele mai frecvent solicitate avize si autorizatii sunt:

 • Autorizatie de functionare (Primarie)
 • Autorizatii de mediu/puncte de vedere
 • Autorizatie firma luminoasa
 • Servicii SSM si PSI

Activitatea de obtinere pe cont propriu a unei autorizatii (spre exemplu cea de functionare de la Primarie) implica culegerea actelor juridice in mai multe etape, consumatoare de timp si de resurse.

Printre documentele solicitate, necesare in cadrul dosarului, se afla certificatul de atestare fiscala, care se obtine de la Primarie. Acesta este urmat de definitivarea dosarului juridic (documentele juridice ale societatii, contractul de dobandire a spatiului care va fi autorizat, alte particularitati functie de domeniul de activitate etc).

Cu dosarul complet se merge la Primarie pentru depunere. Cererea este solutionata in termen de 30 de zile, daca dosarul a fost completat corect. De cele mai multe ori, persoana care analizeaza dosarul solicita unele completari, printre care si autorizatia de constructie a spatiului.

Se solicita direct de către administrator - AUTORIZATIE DSVSA (Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor)

Toate companiile care realizeaza activitati precum comert, productie sau depozitare de alimente, trebuie sa fie autorizate de  Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor inaintea inceperii activitatii, pentru spatiile in care aceste alimente sunt sau vor fi depozitate, indiferent pentru ce perioada.

AUTORIZATII DE MEDIU

Categoriile de activitati cu impact semnificativ asupra mediului pentru care este necesara obtinerea autorizatiei de mediu sunt prevazute in anexa nr.1 din Ordinul MMGA 1798/2007. Activitatile de productie, import, export, plasare pe piata, utilizare, recuperare, reciclare, regenerare si distrugere a unor substante care epuizeaza stratul de ozon se supun prevederilor Protocolului de la Montreal privind substantele care epuizeaza stratul de ozon, la care Romania a aderat, cu amendamentele ulterioare acceptate de Romania.

Se solicita direct de către administrator - AUTORIZATIE DSP (Directia de Sanatate Publica)

Aceasta autorizatie este necesara pentru toate companiile care au unul sau mai multe obiecte de activitate din lista de mai jos:

 • Activitati ale cabinetelor medicale
 • Activitati ale spitalelor
 • Activitati de transport probe biologice – autoturisme
 • Activitati pentru sisteme de alimentare cu apa
 • Activitati pentru prestare servicii funerare
 • Activitati pentru inmormantare si inhumare
 • Activitati referitoare la sanatatea umana
 • Activitati ale caminelor de batrani si ale caminelor pentru persoane aflate in incapacitate de a se ingriji singure
 • Activitati de tatuare artistica, tatuare cosmetica, de piercing si implantare dermala
 • Activitati ale centrelor medicale de specialitate